Южнокорейски изтребители изстреляха над 300 снаряда край руски военен самолет,

...
Южнокорейски изтребители изстреляха над 300 снаряда край руски военен самолет,
Коментари Харесай

Корейски изтребители прогониха с изстрели руски самолет от небето си

Южнокорейски изтребители изстреляха над 300 снаряда край съветски боен аероплан, с цел да го принудят да напусне въздушното пространство на страната, заяви Си Ен Ен. Часове по-рано прехващачи гониха два съветски и два китайски бомбардировача от зоната за идентификация на азиатската страна. Москва отхвърля да е пращала свои машини в непознатото небе.

По първични данни случаите са станали по време на руско-китайско обучение в района.

В ранните часове на деня локално време първо два китайски бомбардировача H-6 и два съветски ракетоносци Ту-95 са навлезли в зоната за идентификация на Южна Корея, която е вдигнала изтребители. Самолети са изхвърчали и от Япония, защото бомбардировачите са прелетели и над острови в Японско море, които Токио счита за свои.
Два съветски изтребителя се удариха над Японско море Екипажите са катапултирали, двама водачи са избавени, двама се търсят
Според корейските управляващи техните изтребители F-16 са принудили непознатите машини да трансформират курса си с предупредителни маньоври. От съветското военно министерство обаче нарекоха дейностите на южнокорейските водачи „ рискови” и „ непрофесионални”. Китай няма формален коментар.

Няколко часа по-късно непосредствено в южнокорейското въздушно пространство се оказал летящ радар " Бериев " А-50 (аналог на американската система АУАКС). Той бил посрещнат от F-15F и KF-16. След повече от 30 предизвестия без отговор, изтребителите разкрили сигнален огън пред съветския боен аероплан, който напуснал корейското небе, с цел да се върне минути по-късно. След поредна порция предупредителни изстрели той бил дефинитивно пропъден.
Москва безапелационна: Израел са отговорни за сваления в Сирия съветски аероплан „ Ил-20 ” Израелският министър на защитата Авигдор Либерман изрази вяра, че връзките с Русия ще се възстановяват
Това е първи сходен случай в историята на Южна Корея след края на войната от 1950 година – 1953 година и е неочакван с оглед релативно спокойните връзки сред Москва и Сеул през последните години. В същото време, Китай е извънредно избухлив в района, а съдействието с Кремъл е все по-мащабно.

Инцидентът не е коментиран по никакъв метод от съветска страна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР