Южнокорейски гмуркачи спасители направиха днес пробни гмуркания в река Дунав

...
Южнокорейски гмуркачи спасители направиха днес пробни гмуркания в река Дунав
Коментари Харесай

Предстои нов опит за изваждане на телата от потъналото в Дунав туристическо корабче

Южнокорейски гмуркачи спасители направиха през днешния ден пробни гмуркания в река Дунав в Будапеща, подготвяйки се за опит да доближат до потъналото предходната седмица круизно корабче с южнокорейски туристи, съобщи Ройтерс в понеделник.

Големият круизен транспортен съд " Викинг Сигън " удари корабчето " Русалка " с 33-ма южнокорейски туристи на борда пред постройката на унгарския парламент в сряда. " Русалка " се прекатурна и потъна съвсем незабавно - единствено за 7 секунди, при което починаха 7 южнокорейци, а още седем бяха избавени.

Други 21 души - 19 корейци и двама унгарци, към момента са в неопределеност и се допуска, че са мъртви и са заклещени на борда на потъналото корабче. Това бе най-тежкият случай на река Дунав от повече от 50 години.

През петте дни след трагичния случай внезапно нарасналото равнище на реката (над 6 м) и мътната вода не позволяваха на спасители да извадят телата, макар предприеманите опити на маджарски гмуркачи.

Тази заран корейска баржа и няколко избавителни гумени лодки смениха унгарската баржа на мястото на случая, подготвяйки нови пробни гмуркания, сподели кореспондент на Ройтерс на мястото.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР