Южнокорейски епидемиолози установиха, че хората са с най-голяма вероятност да

...
Южнокорейски епидемиолози установиха, че хората са с най-голяма вероятност да
Коментари Харесай

Учени: Най-вероятно е да се заразим с коронавируса вкъщи

 Южнокорейски епидемиолози откриха, че хората са с най-голяма възможност да се заразят с новия ковид у дома при контакт с инфектирани членове на фамилията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Проучването беше оповестено от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати на 16 юли.

Били са проследени 5 706 пациенти с положителни проби за новия ковид и други 59 хиляди души, които са влезнали в контакт с тях. Било открито, че единствено в 2 % от случаите инфектирането е станало отвън домашни условия. А при 10 % от инфектираните патогенът се е предал от членове на техните фамилии. Нивото на предаване на болестта е било по-високо, когато първите инфектирани в фамилията са били младежи или хора от третата възраст.

" Това се дължи на обстоятелството, че тези възрастови групи са в по-близък контакт с останалите членове на фамилията ", съобщи създателят на проучването Ън Кион Жон, шеф на Корейските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите.

Установено било, че децата под 9-годишна възраст по-рядко пренасяли болестта и в множеството случаи били асимптоматични и било по-трудно да се откри по кое време предават ковид. Събраните данни били от интервала 20-януари-27 март по време на пика на пандемията в Южна Корея.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР