Южнокорейски епидемиолози са установили, че хората е по-вероятно да се

...
Южнокорейски епидемиолози са установили, че хората е по-вероятно да се
Коментари Харесай

По-вероятно е човек да се зарази с новия коронавирус у дома

Южнокорейски епидемиолози са открили, че хората е по-вероятно да се заразят с новия ковид (COVID-19) от членове на личните си семейства и фамилии , в сравнение с от контакти отвън дома, осведоми " Ройтерс ".

Проучване, оповестено в американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) на 16 юли, е разгледало в детайлности 5 706 пациенти, които са дали позитивна проба за ковид, и повече от 59 000 души, които са влезнали в контакт с тях.

Резултатите демонстрират, че единствено двама от всеки 100 инфектирани са хванали вируса от контакти отвън семейството , до момента в който един на всеки 10 души се е заразил в личното си семейство .

По възрастова група процентът на заразяване в семейството е по-висок, когато първите доказани инфектирани са младежи или хора в 60-те и 70-те си години.

" Това евентуално е по този начин, тъй като тези възрастови групи са по-склонни да са в непосредствен контакт с членовете на фамилията, защото групата се нуждае от по-голяма потребност от отбрана или поддръжка ", разяснява шефът на Корейските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите и един от създателите на проучването по време на конференция.

Децата на 9-годишна възраст и по-малко е минимум евентуално да се трансфорат в пациенти, прецизира доктор Чо Йън-жун от колежа по медицина към Университета в Халим, който е съръководител на изследването, макар че той отбелязва, че размерът на извадката от 29 души е дребна спрямо изследваните 1 695 души от на възраст сред 20 и 29 години.

Децата с COVID-19 също по този начин е по-вероятно да нямат признаци спрямо възрастните , което затруднява идентифицирането на инфектирани в тази група.

" Разликата във възрастовата група няма голямо значение, когато става въпрос за заразяване с COVID-19. Децата може да е по-малко евентуално да предават вируса, само че нашите данни не са задоволителни, с цел да потвърдят тази догадка ", разяснява доктор Чо.

Данните за проучването са събрани сред 20 януари и 27 март, когато новият ковид се разпространяваше експоненциално в Южна Корея и до момента в който ежедневните инфекции в страната доближиха пика си.

През миналото денонощие в Южна Корея са регистрирани 45 новозаразени, с което общият брой на инфектираните от началото на епидемията в страната към този момент е 13 816 души, от които са умряли 296 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР