Южнокорейската Samsung Electronics обеща да компенсира до 2028 г. местните

...
Южнокорейската Samsung Electronics обеща да компенсира до 2028 г. местните
Коментари Харесай

Samsung ще изплаща греховете си

Южнокорейската Samsung Electronics даде обещание да компенсира до 2028 година локалните производители на чипове и екрани, които са страдали от болести, свързани с работата.

Този ход урежда едногодишен спор сред най-големия производител на чипове за памет в света и застъпническа група, представляваща заболели служащи и техните фамилии. Той се зароди след гибелта на производител на чипове от левкемия през 2007 година, която провокира терзания по отношение на изискванията на труд в южнокорейската компания.

" Нашите старания бяха незадоволителни, с цел да разберем по-добре през какво минават засегнатите и техните фамилии ", сподели основният изпълнителен шеф на Samsung Electronics Ким Кинам в обществено опрощение по време на събитие, на което подписа съглашението със застъпническата група.

След решението на групата по медиация по-рано този месец Samsung ще заплати до 150 милиона южнокорейски вона ($130 000) за всеки някогашен и сегашен чиновник, измъчен от болести, свързани с работата, в случай че се откри, че са породени от излагане на нездравословни химикали.

Всички някогашни и сегашни чиновници на Samsung, както и изпълнителите на компанията, които са работили в производството на полупроводникови и дисплейни индустриални мощности на Samsung повече от една година от 1984 година насам, могат да бъдат обезщетени за техните болести.

Ким сподели, че компанията ще разгласява елементи за обезщетенията дружно с извинително писмо до края на този месец на уеб страницата на компанията и самостоятелна адвокатска адвокатска фирма в Сеул ще организира процеса на разглеждане на засегнатите служащи и дали подлежат на обезщетение.

Южнокорейската активистка група Sharps твърди, че към 200 служащи са се разболяли след работа в заводите на Samsung, а 70 от тях са умряли след това.

Хуанг Санг-ки, създател на Sharps и татко на умрял заводски служащ от левкемия, съобщи пред Reuters, че с изключение на тези 200, той чака повече служащи да аплайват за обезщетение, само че ще отнеме дълъг медицински развой, с цел да потвърдят, че болесттите им са свързани с работната среда.

Както Samsung, по този начин и Sharps не обясниха евентуалния размер на цялостната отплата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР