Южнокорейската момчешка група BTS може да продължи да свири в

...
Южнокорейската момчешка група BTS може да продължи да свири в
Коментари Харесай

BTS може би все още ще могат да изпълняват концерти по време на военна служба

Южнокорейската момчешка група BTS може да продължи да свири в чужбина, до момента в който служи в армията, съобщи в министърът на защитата на Южна Корея, до момента в който страната разисква съкращаването на наложителната военна работа за к-поп звездите от към две години на три седмици.

Въпросът се слага остро, защото най-възрастният член на групата, Джин, навършва 30 години следващата година. Съгласно преразглеждането на закона от 2019 година на международно приетите к-поп звезди беше позволено да отсрочат службата си до 30 години .

Военната работа е извънредно спорна в Южна Корея, където всички способни мъже на възраст сред 18 и 28 години би трябвало да извършват отговорностите си като част от напъните за отбрана против нуклеарната Северна Корея, заяви Ройтерс.

През годините някои категории са получили изключения - позволено им е да отсрочат службата си или да я извършват по-кратко - в това число носителите на медали от Олимпийски и Азиатски игри, както и типичен музиканти и танцьори , които печелят най-големите награди на избрани състезания.

В момента Народното събрание разисква законопроект, който планува редуциране на военната работа за к-поп звездите .

Министърът на защитата Лий Джонг-суп, който приказва на парламентарната сесия, съобщи, че като се разреши на BTS да продължат да се изявяват, военните могат да служат на националните ползи, без това да се отрази на така и така намаляващите заради ниската раждаемост кадрови запаси.

" Дори и да се причислят към армията, ще има метод да им се даде опция да репетират и да се показват дружно, в случай че има планувани концерти в чужбина ", сподели Ли.

" Тъй като доста хора ценят високо (артистите, служещи) в армията, това може да помогне за още по-голямо увеличение на тяхната известност. "

През юни седемчленната група разгласи, че прекъсва груповата си музикална активност, с цел да се занимава със солови планове, като се базира на безсилие.

През април формален представител на Big Hit съобщи, че някои от членовете изпитват " усложнения " поради несигурността по отношение на дебатите в Народното събрание, като прикани за взимане на решение.

След дебюта си през 2013 година BTS се трансфораха в международна сензация с оптимистичните си шлагери и обществените си акции, ориентирани към овластяване на младежите .

BTS станаха първата азиатска група, спечелила премията за реализатор на годината на Американските музикални награди предходната година, и се срещнаха с президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Белия дом през май, с цел да обсъдят закононарушенията от ненавист, ориентирани против азиатци.

 Добави изложение
BTS в Белия дом
През 2018 година южнокорейски мозъчен концерн пресметна, че BTS ще донесат стопански изгоди на обща стойност 56 трилиона вона (43 милиарда долара) сред 2014 и 2023 г.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР