Южнокорейската компания Samsung Electronics забрани на своите служители да използват

...
Южнокорейската компания Samsung Electronics забрани на своите служители да използват
Коментари Харесай

Samsung забрани използването на ChatGPT на служебните устройства

Южнокорейската компания Samsung Electronics забрани на своите чиновници да употребяват чатбота ChatGPT и сходни софтуерни артикули на служебните устройства поради опасения от приключване на информация. Това заяви организация Блумбърг, базирайки се на вътрешни документи на компанията, представена от БГНЕС.

По информация на организацията, през април инженери на Samsung Electronics позволили инцидентно теч на корпоративен първоначален код, качвайки го в ChatGPT. От компанията означават, че данните, които се разгласяват в този и сходни чатботове, се съхраняват на външни сървъри и по тази причина могат да бъдат налични за трети лица.

" Молим ви добросъвестно да се придържате към условията за сигурност, защото нарушаванията могат да доведат до приключване на фирмена информация, което може да докара до дисциплинарни последици, в това число уволняване ", цитира организацията служебния документ на Samsung.

Блумбърг прецизира, че възбраната се отнася за корпоративни устройства и мрежи. Когато употребяват чатботове от други устройства, на чиновниците се не разрешава да качват данни, които биха могли да съдържат информация, предпазена от авторски права. В същото време компанията работи по въвеждането на собствен личен аналог на ChatGPT.

ChatGPT на американската компания OpenAI беше пуснат в употреба в края на 2022 година Услугата взаимодейства с потребителя в режим на разговор. Чатботът може да дава отговор на спомагателни въпроси, да признава грешките си, да оспорва неправилни догатки и да отхвърля несъответствуващи поръчки.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР