Южнокорейската Hanon Systems ще придобие производителя на автомобилни компоненти Магна

...
Южнокорейската Hanon Systems ще придобие производителя на автомобилни компоненти Магна
Коментари Харесай

Корейската Hanon Systems купува завода на Magna Powertrain в Пловдив

Южнокорейската Hanon Systems ще придобие производителя на автомобилни съставни елементи " Магна Пауъртрейн Пловдив ". Българската компания се продава в границите на договорка за 10 завода на канадската Magna International на обща стойност 1.23 милиарда $, оповестява " Капитал ".

Продажбата се чака да бъде завършена през първото тримесечие на 2019 година, откакто получи нужните регулаторни утвърждения.

За проектите на корейска компания за авточасти да купи произвеждане в България се заприказва след изявление на зам.-министъра на стопанската система Лъчезар Борисов при негово посещаване в Сеул, където се е срещнал с представители на компанията. От Министерството на стопанската система оповестиха за желанията на новия вложител, само че без да разкриват други елементи.

Magna продава бизнесa си с артикули за контролиране на налягането на течности и надзор, който е част от поделението й за задвижващи системи.

Придобиването, за което се твърди, че е най-голямата договорка в южнокорейската автомобилната промишленост, включва 10 индустриални и инженерни уреди в Европа, Северна Америка и Азия. Те се намират в Канада, Мексико, Германия, Италия, България, Китай, Южна Корея и Индия и имат почти 4200 чиновници, оповестяват от Magna пред " Капитал ". Magna и Hanon Systems са договорили договорката още в края на септември.

След като завърши договорката новият притежател възнамерява да разшири индустриалните мощности в България и да наеме още чиновници, стана ясно от думите на зам.-министър Борисов. Корейската компания има интерес и от втори цех у нас, само че към момента липсва информация по въпроса.

За българското сдружение това ще бъде трети притежател, откакто създателят му - немската Ixetic, преди 5 години беше добита от Magna дружно с пловдивския цех в договорка за над 300 млн. евро.

Hanon Systems е най-големият производител на автомобилни съставни елементи в Южна Корея и един от водещите снабдители в международната автоиндустрия. Компанията, която създава системи за ръководство на топлота и сила, има 40 завода в Азия, Северна Америка и Европа и над 16 000 чиновници. Общите й продажби през 2017 година са към 4.9 милиарда $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР