Южнокорейската група Samsung е копирала дизайна на iPhone на американския

...
Южнокорейската група Samsung е копирала дизайна на iPhone на американския
Коментари Харесай

Samsung ще плати $533 млн. заради копиране на iPhone

Южнокорейската група Samsung е копирала дизайна на iPhone на американския си съперник Apple, тъй че ще би трябвало да заплати санкция от 533 милиона $, взеха решение американските правосъдни заседатели след няколко дни разисквания, съобщи Франс прес.

Освен това Samsung, който към този момент не продава уличения в плагиатство модел, ще би трябвало да заплати 5 милиона $ за потреблението на някои функционалности на iPhone.

Двата софтуерни колоса сега държат към 35 % от международния пазар.

През 2011 година по първото дело беше решено, че Apple е прав и Samsung беше наказан да заплати 400 милиона $. Южнокорейската компания обаче апелира присъдата.

Така разногласието стигна до Върховния съд на Съединени американски щати, който анулира през 2016 година санкцията от 400 милиона $ и върна делото в елементарна правосъдна инстанция.

В новия правосъден развой Apple искаше малко над 1 милиард $, а Samsung беше податлив да обезщети съперника си с 28 милиона $.

Съдебните заседатели трябваше да решат дали детайлите от копирания от Samsung дизайн оправдават изплащането на общата стойност на облагите, получени от противоречивия модел смарт телефон, или единствено на част от тази сума, защото това са били единствено съставни елементи.

В разногласието ставаше въпрос за три патента на Apple, обхващащи черната правоъгълна лицева част, заоблените ъгли и цветната мрежа от икони за стратегии и приложения върху черен екран.              
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР