Южнокорейска делегация тази сутрин пристигна с влак за официалната церемония

...
Южнокорейска делегация тази сутрин пристигна с влак за официалната церемония
Коментари Харесай

Историческо: двете Кореи възстановяват железопътни връзки помежду си

Южнокорейска делегация тази заран дойде с трен за формалната гала в севернокорейския граничен град Кесон, с която публично бе положено началото на плана за сливане и рационализация на железопътните линии и гари на КНДР и Република Корея, съобщи Асошиейтед прес.

Организаторите акцентират, че церемонията е алегорично събитие, а не начало на действителна работа по плана, отбелязва ТАСС. В нея участваха към 200 души - по 100 от Севера и Юга, а също по този начин дипломати от Русия, Китай и Монголия.

Южнокорейската делегация отпред с министъра на превоза Ким Хьон-ми и министъра на обединяването Чо Мьон-кьон дойде от Сеул час преди началото (10,00 ч. локално време) със специфичен трен с 10 вагона. Делегацията на Севера е водена от ръководителя на Комитета за спокойно обединяване И Сон-гуон.

Сеул отдели за събитието 700 млн вона (618 000 долара) съобщи ТАСС, най-вече за превозване на делегациите, строителство на сцена, покупка на аудиотехника. Вчера министерството на външните работи в Сеул заяви, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации е дал особено позволение церемонията да бъде освободена от действието на глобите против Пхенян, което е разрешило пътуването с трен на южнокорейската делегация, както и вноса в КНДР на нужните материали, което другояче би представлявало нарушаване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР