Южнокорейска балистична ракета, която се е повредила и се е

...
Южнокорейска балистична ракета, която се е повредила и се е
Коментари Харесай

Повредена южнокорейска балистична ракета се оказа причина за паниката край границата с КНДР

Южнокорейска балистична ракета, която се е развалила и се е разрушила в земята, се оказа причина за суматохата в крайбрежния град Каннин. Инцидентът е станал по време на взаимно военно обучение на Вашингтон и Сеул, а популацията на града става все по-неспокойно поради все по-провокативните оръжейни проби, осъществявани от Северна Корея, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

 Свидетелства за офанзива против авиобаза до границата с КНДР заляха южнокорейските обществени мрежи Виж още

Звукът от гърмежа и последвалия пожар накараха мнозина в града да повярват, че това може да е офанзива от Северна Корея. Безпокойството единствено се ускори от обстоятелството, че военните и държавните чиновници не дадоха пояснение за детонацията в продължение на часове.

Съвместното командване на Съединени американски щати и Южна Корея заяви, че няма данни за ранени от случая с балистична ракета с дребен обхват Хюнму-2 която се разруши във военновъздушна база в покрайнините на града. Въоръжените сили обявиха, че проверяват какво е предизвикало " анормалния полет " на ракета, която е основно оръжие в тактиките на Южна Корея за предпазен и ответен удар против Севера.

Според въоръжените сили пробата е целял да бъде проява на мощ от страна на Сеул и Вашингтон, откакто Пхенян изстреля балистична ракета, способна да носи нуклеарно оръжие, която мина над Япония рано през вчерашния ден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР