Южнокореецът Хьон Чун продължава да пише история на Аустрелиън Оупън.

...
Южнокореецът Хьон Чун продължава да пише история на Аустрелиън Оупън.
Коментари Харесай

„Корейското чудо” взе скалпа на Джокович

Южнокореецът Хьон Чун продължава да написа история на " Аустрелиън Оупън ". 21-годишният тенисист се класира за първи път за четвъртфиналите в Мелбърн и то с впечатляваща победа в три сета - 7:6(4), 7:5, 7:6(3), над някогашния №1 в света Новак Джокович (7:6(4), 7:5, 7:6(3)).

Хьон Чун, който ще взе участие на " София Оупън " през февруари, стана първият южнокореец с място в топ 8 на шампионат от Големия шлем.

Резултатът от 3:0 сета обаче не дава отговор изцяло на борбата на " Род Лейвър Арина " в Мелбърн. Хьон Чун поведе изненадващо с два бързи пробива в първия сет, само че Джокович съумя да отвърне на удара и се стигна до решителен за изхода на частта тайбрек. В него южнокореецът бе по–добър и завоюва.

Във втория сет Чун впечатли всички със своята борбеност като съумя да върне в полето на сърбина удари, които биха били неспасяеми за множеството тенисисти. Той направи основен пробив в последното подаване на сърбина и поведе с 2:0 сета.

Въпреки болките в лакътя Новак до последно не се отхвърли да търси противопоставяне на играта на 21-годишния си противник. Опитите му обаче несполучливи и след нов тайбрек Хьон Чун се поздрави с историческо класиране за 1/4-финалите на Откритото състезание на Австралия.

На четвъртфиналите южнокореецът ще се изправи против другата сензация на шампионата досега – Тенис Сандгрен, който по–рано отстрани петия в света Доминик Тийм.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР