Южнокореецът Чо Ин Гук емигрира в Северна Корея - това

...
Южнокореецът Чо Ин Гук емигрира в Северна Корея - това
Коментари Харесай

Южнокореец реши да емигрира в Северна Корея

Южнокореецът Чо Ин Гук емигрира в Северна Корея - това е необикновен ход, защото всеобщо хора желаят да преминат към Сеул, а не противоположното, заяви Би Би Си.

Той е роден в семейство на високопоставени южнокорейски дезертьори. Баща му е някогашен външен министър, а през 1986 година, дружно със брачната половинка си бягат към северната част на полуострова.

Според държавните медии на Северна Корея, емигрантът ще се занимава с проблеми, свързани с обединяването на двете враждуващи страни. Кадри демонстрираха топло посрещане от страна на севернокорейските управляващи.

Пхенян и Сеул на процедура са още във война, а южнокорейците би трябвало да получат държавно позволение, с цел да прекосят границата.

Въпреки това има малка врата, която разрешава на южнокорейски жители да пътуват без позволение – в случай че преминат през Китай. Това може и да даде мотив на Сеул да арестува Ин Гук при вероятно негово завръщане.

В Южна Корея пишат, че Чо Ин Гук не е имал елементарен живот в страната и е трябвало да се бори цялостен живот с това, че е „ наследник на предател”. Той постоянно пътува до северните елементи, като през 2016 година участва на погребението на своята майка.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР