Южнокореец, задържан в Русия по обвинение в шпионаж, е мисионер,

...
Южнокореец, задържан в Русия по обвинение в шпионаж, е мисионер,
Коментари Харесай

Южнокореец, обвинен в шпионаж в Русия, е мисионер, помагащ на бедните, казва християнската агенция за подпомагане

Южнокореец, арестуван в Русия по обвиняване в шпионаж, е мисионер, изпратен там, с цел да поддържа нуждаещите се и да популяризира евангелието, сподели в сряда южнокорейска група за подкрепяне на християни, наричайки съмнението за шпионаж „ неуместно “. годината " в източния град Владивосток по съмнения, че е предал държавни секрети на непознати разследващи служби. ТАСС сподели, че той е първият южнокорейец, задържан в Русия по хипотетичен шпионаж.

Външното министерство на Южна Корея съобщи, че му е предоставило нужните консулски услуги и е комуникирало с съветските управляващи, с цел да обезпечи предварителното му освобождение. Но министерството отхвърли да даде повече детайлности.

През последната година Русия задържа няколко задгранични жители и ги упрекна в осъществяване на разнообразни закононарушения, в това число Евън Гершкович, Wall Street Journal кореспондент.

В сряда Global Love Rice Sharing Foundation, християнска филантропична организация покрай Сеул, сподели, че мъжът е единственият й мисионер във Владивосток. В него се споделя, че работата му е била да обезпечава облекла, медикаменти и ежедневни потребности на хора в неравностойно състояние, в това число небогати задгранични служащи, като в същото време работи за евангелизирането им.

„ Твърдението за шпионаж няма никакъв смисъл … и е неуместно, " сподели преподобният Лий Сеон Ку, водач на фондацията за помощ.

Говорителят на южнокорейското външно министерство Лим Су-сук приказва по време на брифинг за южнокорейски жител, задържан в Русия, във външното министерство в Сеул, Южна Корея, 12 март 2024 година (Hwang Gwang-mo/Yonhap посредством AP)

Лий разпознава мъжа единствено с фамилното му име Баек, като сподели, че е употребявал псевдоним във Владивосток. Той сподели, че Бек е правил мисионерска активност в съветския град в продължение на четири години, откакто е бил депортиран от Китай. Лий сподели, че последно е общувал с Бек в края на декември.

Южнокорейските медии оповестиха, че Бек е оказал помощ на севернокорейски служащи и дезертьори във Владивосток и е оказал помощ на някои от тях да се реалокират в други страни, действия, които са чувствителни и за двете Русия и Северна Корея. Лий сподели, че не може да удостовери отчетите.

Русия преди този момент е пренебрегнала южнокорейски мисионери, които оказват помощ на севернокорейски служащи на нейна територия. Но след нахлуването си в Украйна при започване на 2022 година Русия упражни мощен напън върху южнокорейските мисионери, участващи в сходни действия, и депортира някои от тях, сподели анализаторът Чо Хан Бум от Корейския институт за национално обединяване в Сеул.

Юг Корея, основен съдружник на Съединени американски щати в Азия, се причисли към интернационалните наказания против Русия и дава на Украйна филантропична и финансова поддръжка, макар че не е доставяла оръжия на Украйна. Съобщава се, че Русия е определила Южна Корея като " недружелюбна " нация.

Чо сподели, че разкриването на ареста на мисионера от Русия евентуално е имало за цел да употребява случая като лост в връзките с Южна Корея. Той сподели, че има " петдесет на петдесет шанса мисионерът Бек да бъде освободен, защото Русия няма да се откаже изцяло от връзките си с Южна Корея. "

Според отчета на ТАСС Баек е бил отведен в Москва от Владивосток на края на февруари. Той беше държан в пандиза Лефортово, където в понеделник съд разпореди задържането му да бъде удължено до 15 юни, сподели ТАСС.

През март 2023 година Русия задържа Евън Гершкович, кореспондент на Wall Street Journal, който работеше по работа пътешестване до Русия, по обвинявания в шпионаж. През октомври руско-американските журналистката Алсу Курмашева беше арестувана за това, че не се е записала като задграничен сътрудник и по-късно упрекната в разпространяване на „ подправена информация “ за съветската войска.

Миналия месец ТАСС заяви, че немец е бил арестуван и упрекнат в контрабанда на опиати. Също през февруари съветските държавни осведомителни организации оповестиха, че двойна американо-руска жена, разпозната като Ксения Кавана, е била задържана по обвинявания в осъществяване на държавна измяна.

Русия е била упрекната преди този момент в набези против непознати жители да ги употребява като разменна монета за освобождение на съветски пандизчии в чужбина. Руското държавно управление отхвърли обвиняванията.

В скорошно изявление съветският президент Владимир Путин наподобява допусна, че в подмяна на Гершкович Русия желае връщането на Вадим Красиков, който излежава доживотна присъда в Германия откакто беше наказан за убийството през 2019 година на Зелимхан „ Торнике “ Хангошвили, 40-годишен грузински жител от чеченски етнос.

Гершкович също е държан в пандиза Лефортово, прочут с тежките си условия. Затворът датира от царската ера и е отблъскващ знак на репресии от руско време.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР