Южноафриканците, които са се заразили с варианта "Омикрон" на новия

...
Южноафриканците, които са се заразили с варианта "Омикрон" на новия
Коментари Харесай

Лекар от Южна Африка: Заразените с Омикрон не боледуват тежко

Южноафриканците, които са се заразили с разновидността "Омикрон " на новия ковид, не боледуват тежко, предадоха ДПА и ТАСС, като цитираха локалната здравна асоциация.

Случаите на инфекцията в страната, където за първи път беше открита тази вариация на COVID-19, не са съществени, сподели пред Би Би Си Анжелик Кутзи, председателка на Южноафриканската здравна асоциация.

Тя обаче акцентира, че проучванията на "Омикрон " към момента са в доста ранен стадий. Кутзи добави, че едвам 24% от популацията на страната е изцяло имунизирано.

"Пациентите се оплакват най-много от болки в тялото и отмалялост, мощна отмалялост. Това следим при по-младото потомство, а не при по-възрастните хора, " изяснява тя. Заразените с новата вариация не са настанявани непосредствено за лекуване в болница.

В мнения за други медии обаче Анжелик Кутзи изрази терзания за възрастните хора, които имат съпътстващи болести като сърдечни проблеми или диабет.

Симптомите на "Омикрон " са необикновени, само че не са тежки, споделя лекарката, която е първата, съобщила за вероятността за нов вид на COVID-19. Кутзи, чийто кабинет е в Претория, почнала да приема при започване на ноември пациенти с нетипични прояви на COVID-19, оплакващи се от огромна отмалялост.

Расте разпространяването на новия вид на ковид "Омикрон ", страните взимат ограничения

Днес здравните управляващи в Нидерландия оповестиха, че в страната са били регистрирани 13 случая с новия вид "Омикрон " на ковид.

Хората са измежду далите позитивна проба 61 индивида от към 600 пристигнали в петък с два полета от Република Южна Африка (РЮА), съобщи Ройтерс. Всички с позитивен тест са сложени под карантина.

Държавният серумен институт в Дания също заяви за два случая с "Омикрон " у хора, обитавали в РЮА. По-рано през днешния ден и Австралия записва два случая.

Израел не разрешава на всички чужденци да влизат на негова територия с вярата да забави разпространяването на Омикрон - новия вид на ковид. Мярката влиза в действие довечера, оповестиха управляващите, представени от Франс прес.

Влизането на чужденци в Израел се не разрешава като се изключи случаите, утвърдени от специфична комисия, съобщи в официално съобщение канцеларията на премиера.

Индонезия също наложи възбрана за пътешестване за Република Южна Африка и още седем африкански страни след появяването на нов вид на ковид, открит към този момент и в някои европейски страни, заяви през днешния ден държавен чиновник, представен от Българска телеграфна агенция.

Пакистан също забрани достъпа за хора, идващи от седем страни, поради новия вид на короновируса - Омикрон - на фона на постоянен спад на новите случаи и на умрелите с ковид. Забраната се отнася за РЮА, Лесото, Есватини, Мозамбик, Ботсвана, Намибия и Хонконг и влиза в действие през днешния ден, заяви представител на здравното министерство.

Министерство на вътрешните работи на Саудитска Арабия приключи от през днешния ден полетите от и до Малави, Замбия, Мадагаскар, Ангола, Сейшелските острови, Мавриций и Коморските острови, заради опасения, свързани с новия вид на ковид, заяви в Туитър държавната информационна организация СПА, представена от Ройтерс.

В петък Саудитска Арабия спря полетите от и до Южна Африка, Намибия, Ботсвана, Зимбабве, Мозамбик, Лесото и Есватини.

Световната здравна организация (СЗО) дефинира като новия вид като "предизвикващ паника ".

Европейският център за профилактика и надзор на болесттите изрази съществени терзания, че разновидността "Омикрон " може доста да понижи успеваемостта на съществуващите ваксини и да усили риска от наново заразяване.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР