Южноафриканският пилот на КТМ Брад Биндър постигна трета поредна победа

...
Южноафриканският пилот на КТМ Брад Биндър постигна трета поредна победа
Коментари Харесай

Биндър спечели старта от Moto2 във Валенсия, Алекс Маркес с падане на финала

Южноафриканският водач на КТМ Брад Биндър реализира трета поредна победа в Moto2, с която си обезпечи второто място в генералното класиране. Биндър бе най-бърз в Гран При на Валенсия, финален старт за сезона. Той завъртя 16 обиколки за 25 минути и 30.766 сек и изпревари с 0.735 сек швейцареца Томас Люти с Kalex, който остана втори.
Биндър и Люти водеха люта борба за второто място в генералното нареждане, само че никой от тях нямаше късмет да доближи испанеца Алекс Маркес. Люти поведе колоната още във втортата обиколка, а Биндър караше компактно зад него и чакаше шанса си. Такъв пред южноафирканеца се откри в предпоследната обиколка и той задмина противника си в завой номер 8, с което реши борбата за първото място в днешното съревнование.
Трети приключи испанецът Хорхе Наваро, който изостана с 1.045 секунди от Биндър.
В челната шестица се подредиха оше италианецът Стефано Манци, испанецът Хорхе Мартин и сънародникът му Аугусто Фернандес.
Алекс Маркес падна на “Рикардо Тормо” четири обиколки преди финала.
В генералното класиране Алекс Маркес завоюва купата с 262 точки, пред Байндър с 259, Люти с 250, Наваро с 226, Фернандес с 207 и италианеца Лука Марини със 190. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР