Южноафрикански учени откриха доказателства за хипотезата за сблъсък на Земята

...
Южноафрикански учени откриха доказателства за хипотезата за сблъсък на Земята
Коментари Харесай

Учени установиха причината за най-голямата глобална катастрофа в историята на човешката цивилизация

Южноафрикански учени откриха доказателства за хипотезата за конфликт на Земята с комета или метеорит преди 12,8 хиляди години. Мощният удар довел до климатични промени на планетата. По това време доста типове животни изчезнали, написа Phys.org.

Скални проби били извлечени от торфени залежи в южноафриканската провинция Лимпопо и подробно проучени от учени. Пробите разкрили необикновено високи концентрации на платина, която постоянно се намира в галактическите тела.



Това, съгласно откривателите, е много сериозен мотив в интерес на обстоятелството, че огромен галактически обект (астероид или комета) се е сблъскал със Земята. Предполага се, че небесното тяло е паднало преди 12,8 години в Северна Гренландия, където учените разкрили кратер с диаметър 31 км.

Ако е вярна тази догадка, тогава връзката сред откритото време на конфликт на небесното тяло и началото на охлаждането в късния Дриас (10 730-9700 година прочие Н. Е.) става разумна.

В резултат на удара саждите и прахът попаднали в атмосферата, разпръснали се по цялата планета. Високи концентрации на платина са открити в скални проби в Гренландия, Мексико, Евразия, Северна Америка и Чили.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР