Южноафриканската компания New Europe Property Investment (NEPI) Rockcastle, собственик на

...
Южноафриканската компания New Europe Property Investment (NEPI) Rockcastle, собственик на
Коментари Харесай

Собственикът на софийските Paradise Center и Serdika строи нов мол в Пловдив за €150 милиона

Южноафриканската компания New Europe Property Investment (NEPI) Rockcastle, притежател на моловете Paradise Center и Serdika Center в София, ще построи нов комерсиалния център в Пловдив, оповестиха от сдружението. Той ще бъде с обща разгърната повърхност от над 150 000 кв. м. и ще отвори порти в края на 2020 година.

Отдаваемата повърхност ще бъде почти 60 000 кв. м. на четири равнища. Инвестицията е в размер на 150 милиона евро. От компанията споделят, че молът ще се основава на концепцията " Promenada ", фокусирана върху модата в композиция с развлечения и разнообразна кухня.

 Как българските молове станаха южноафрикански?
Как българските молове станаха южноафрикански?

Поредната покупка на фонд от далечната страна е " Парадайз Център "

По план второто равнище на постройката ще бъде открита тераса, където посетителите ще имат опция да се насладят на панорама към града, до момента в който пият кафето си. Търговският център се намира наоколо до Сточна гара. Парцелът е с размер 36 декара, а покупната му цена бе 17 милиона лв..

NEPI Rockcastle дава обещание да предлага 200 районни и интернационалните марки облекло, обувки и аксесоари. Освен това молът ще има и кино, както и хипермаркет и редица услуги. Паркингът ще е за над 1 500 автомобила, разпределен на седем равнища. Очаква се построяването на комерсиалния център да сътвори повече от 1 500 нови работни места.

Когато бъде издигнат, планът на NEPI ще бъде четвъртият търговски център в Пловдив. В момента Plovdiv Plaza е затворен и в него тече ремонт.

 Mall of Sofia има нов притежател против €90 милиона
Mall of Sofia има нов притежател против €90 милиона

Купувачът притежаваше и два търговски центъра в Стара Загора и Варна, а в този момент строи офис здания в столицата

През 2017 година NEPI закупи Paradise Center за сумата от 493 милиона лв., като това стана най-голямата имотна договорка в България за годината. По-рано през годината сдружението закупи и Serdika Center за към 90 милиона лв. по-малко.

Дружеството имаше предпочитание да придобие и The Mall против 180 милиона евро, само че в средата на 2017 година стана ясно, че фондът се е отказал, а молът стана владеене на записаната във Англия Hystead Limited срещи 156 милиона евро.

NEPI построи портфолио от парцели с изключение на в България и в Румъния, Полша, Словакия, Сърбия, Унгария, Чехия и Хърватия и напредва в разширението на своята стратегия за комерсиална агресия и на други целеви пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР