Южноафриканецът, спечелил шанса да бъде първият чернокож жител на Африка,

...
Южноафриканецът, спечелил шанса да бъде първият чернокож жител на Африка,
Коментари Харесай

Загина първият чернокож африканец, който щеше да бъде космонавт

Южноафриканецът, спечелил шанса да бъде първият негър гражданин на Африка, който да полети в Космоса, умрял при злополука с мотоциклет, преди да трансформира фантазията си в действителност, оповестиха от фамилията му пред Агенция Франс Прес.
Мандла Масеко, диджей на ненапълно работно време и кандидат-офицер от Южноафриканските военновъздушни сили, получи прякора " афронавт ", откакто победи в през 2013 година в специфичен конкурс, съобщи БГНЕС. Той е умрял при злополука с мотоциклет.
30-годишният Масеко победи други участници от 75 страни, с цел да бъде определен за един от 23-та, които ще подхващат едночасово под-орбитално пътешестване на галактическия транспортен съд Lynx Mark II.
Роден в семейство на хигиенистка и производител на автоматизирани принадлежности в малко градче, покрай южноафриканската столица Претория, неговата победа беше източник на национална горделивост, поради шанса да сложи Южна Африка на " галактическата карта ". Той прекарва една седмица в галактическата академия " Кенеди " във Флорида, където минава образование за астронавт.
Докато е във Флорида, Масеко се среща и театралничи за фотоси с американския астронавт Бъз Олдрин - който е вторият човек, стъпил на Луната след Нийл Армстронг като част от галактическата задача на " Аполо 11 " през 1969 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР