Южният италиански град Беневенто затвори за движение един от мостовете

...
Южният италиански град Беневенто затвори за движение един от мостовете
Коментари Харесай

В Италия затвориха мост, проектиран от Рикардо Моранди

Южният италиански град Беневенто затвори за придвижване един от мостовете си през днешния ден, който е планиран от Рикардо Моранди, инженера на рухналия в Генуа мост, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Затварянето за придвижване на моста Сан Никола в Беневенто е защитна мярка, изясни във Facebook кметът на града Клементе Мастела. Той призна, че мярката ще аргументи тапи и се извини за това. "Но сигурността на жителите на Беневенто и оттатък рамките на града за мен и за моята администрация е съществена и неподлежаща на компромис грижа ", добави Мастела. Мостът ще бъде отворен за придвижване едвам откакто техническа комисия, формирана от академични преподаватели и от специалисти от организацията по поддръжка на автомагистралите, даде финален отговор на въпроса дали оборудването е солидно.

Мостът Сан Никола в Беневенто е издигнат през 50-те години на предишния век по план на Моранди, който е проектирал още доста мостове в Италия и в чужбина. След нещастието с моста в Генуа други италиански градове дадоха обещание да извършат инспекции на проектирани от Моранди мостове. Такива има във Флоренция, Рим, Агридженто в Сицилия и на други места. Вчера общината в Рим сподели, че е планувала 2 милиона евро за изключителни действия по поддръжка на мост, планиран от Моранди на автомагистралата, водеща към главното летище на града.

Същевременно в италианските обществени медии се появиха фрагменти от среща, на която италианският вицепремиер и министър на вътрешните работи Матео Салвини се радостни със симпатизанти в Сицилия вечерта на 14 август, броени часове след рухването на моста в Генуа, написа в. "Фигаро ". Снимките, на които се вижда Салвини на софра със симпатизанти на неговата партия Лига, са направени в италианския град Месина. Те бяха публикувани в обществените мрежи от хора, участвали на тържеството. То е било планувано преди нещастието в Генуа и Салвини не е решил да го анулира поради нея. На фотосите се виждат ястия с риба, торта и чаши с вино, както и доста усмихнати лица, включително и Салвини. В обществените мрежи хората започнаха да се питат дали той се е държал уместно вечерта на 14 август. Представители на Демократическата партия даже приканиха вицепремиера да се извини за държанието си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР