Южната китайска провинция Дзянси издаде най-високото си предупреждение за наводнение,

...
Южната китайска провинция Дзянси издаде най-високото си предупреждение за наводнение,
Коментари Харесай

Южна китайска провинция предупреди за сериозен риск от наводнения

Южната китайска провинция Дзянси издаде най-високото си предизвестие за наводняване, като предизвести за огромно преливане от езеро , което се причислява към река Яндзъ, защото пороен дъжд продължи да опустошава огромна част от страната, съобщи " Ройтерс ".

Провинциалното държавно управление увеличи равнището на реагиране на контрола върху наводненията от I на II , съгласно People`s Daily, върхът на четиристепенната канара в Китай, сигнализирайки за бедствия като сриване на язовири или изключителни едновременни наводнения в няколко реки.

Проливни дъждове не престават да опустошават реки от Китай, няколко други градове по продължение на Яндзъ издават своите предизвестия за най-високо равнище на наводнения, като елементи от реката заплашват да разрушат крайбрежията й поради непрекъснатия дъжд.

Властите на Дзянси чакат тежки районни наводнения в Поянг , заяви държавната телевизия, която е най-голямото сладководно езеро в Китай и се причислява към Яндзъ покрай град Джиудзян.

Нивото на езерото се покачва с невиждано движение и е достигнало 22,65 метра до 9 ч. над рекордно високото равнище, сложено през 1998 година, и над равнището на предизвестие от 19,50 метра, заяви CCTV.

Окръг Дзянчжоу, остров в средата на най-дългата река в Азия в края на езерото, разгласява апел в обществените медии за всички от града на възраст от 18 до 60 години да се върнат и да оказват помощ в битката с наводнението , базирайки се на сериозна липса на ръце за укрепване язовири.

Към 17:00 ч. в събота наводненията засегнаха 5,2 милиона души в провинция Дзянси от понеделник, като 432 000 души бяха евакуирани. Освен това той е развалил 4,56 милиона хектара култури и е наводнил 988 къщи, което е довело до директни загуби от 6,5 милиарда юана (929 милиона долара), заяви CCTV.

Китайското министерство за ръководство на изключителни обстановки съобщи, че е отклонило щурмови лодки, палатки, сгъваеми кревати и одеяла в провинцията.

Китайската национална обсерватория възобнови жълтия си сигнал за дъждовни стихии , предупреждавайки за изобилен дъжд през уикенда тук-там, в това число Съчуан и Чунцин на югозапад, централната провинция Хубей и провинция Хунан на юг.

Властите в провинция Дзянсу в делтата на Янцзе издадоха оранжеви сигнали за наводнения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР