Южна Корея започна днес военни учения, целящи да повторят в

...
Южна Корея започна днес военни учения, целящи да повторят в
Коментари Харесай

Сеул започна военни учения за защита от Токио

Южна Корея стартира през днешния ден военни учения, целящи да повторят в продължение на два дни сюжетите за отбрана на островите Докдо, ситуирани край източните крайбрежия на страната. Предполагаемата отбрана, разигравана по време на ученията, е при положение на малко евентуална японска офанзива, съобщи Франс прес.

От края на японското колониално владическо над Корейския полуостров Сеул управлява тези острови в Японско море, известно и като Източно море. Токио има искания върху островите Докдо, които назовава Такешима. Япония упреква Южна Корея, че ги е окупирала нелегално, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ученията се провеждат в миг, в който американският президент Доналд Тръмп разгласи края на взаимните учения с Южна Корея, целящи парирането на закани от Северна Корея. Той назова ученията скъпи и " доста провокативни ".

Японска офанзива е малко евентуална, само че Южна Корея провежда този вид маневри два пъти на година от 1986 година насам. Маневрите са много по-малки по мащаб в съпоставяне със взаимните американо-южнокорейски учения. В тях вземат участие единствено шест военни кораба и седем самолета. Военноморска част също така ще бъде ситуирана на скалистите острови, населявани от към 40 души, главно служители на реда.

Отношенията на Япония и Южна Корея, и двете съюзнички на Съединени американски щати, и двете демокрации и пазарни стопански системи, са помрачени от исторически и териториални разногласия, напомня Франс прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР