Южна Корея залови товарен кораб под панамски флаг, заподозрян в

...
Южна Корея залови товарен кораб под панамски флаг, заподозрян в
Коментари Харесай

Сеул залови панамски кораб, заподозрян в търговия с Пхенян

Южна Корея залови товарен транспортен съд под панамски байрак, обвинен в доставка на петролни артикули за Пхенян в нарушаване на глобите на Организация на обединените нации. Това заяви през днешния ден южнокорейската организация Йонхап, съобщи Франс прес.

Корабът "Коти " с водоизместимост 5100 тона е арестуван преди две седмици в южнокорейското пристанище Пьонгтек-Дангджин.

Започнали са разпити на екипажа по отношение на съмнения, че са прехвърляни артикули от един на различен кораб, показаха локалните морски управляващи.

За сходен случай бе обявено и в петък. Южна Корея осведоми, че е проверила през ноември транспортен съд, плаващ под флага на Хонконг - "Лайтхаус Уинмор ", трансферирал по-рано петролни артикули на борда на севернокорейски кораб, отбелязва Българска телеграфна агенция.

За разлика от него обаче на "Коти " не е позволено да продължи пътя си с оглед възбрана, постановена от южнокорейското държавно управление на 21 декември. Митниците и разузнаването разпитват екипажа, с цел да открият възможни връзки със Северна Корея, съобщи представител на управляващите, представен от Йонхап.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР