Южна Корея забрани Bitcoin и останалите виртуални валути, а финансовите

...
Южна Корея забрани Bitcoin и останалите виртуални валути, а финансовите
Коментари Харесай

Още една голяма развита икономика забрани Bitcoin

Южна Корея забрани Bitcoin и останалите виртуални валути, а финансовите институции в страната към този момент нямат право да ги употребяват като разплащателно средство.

Според възбраната, която бе публично оповестена от администрацията на премиера Лий Нак-йон, финансовите институции нямат право да купуват, да продават или даже да поддържат наличност от криптовалута.

Сред тях попада и bitcoin, който избухна през последните месеци и сега се търгува към 17 000 $ за брой и е доста сполучлив в Южна Корея.

Азиатската страна, която е 11-ата най-голяма стопанска система в света, образува към 1/5 от международните транзакции с криптовалутата, което е 10 пъти повече от каузи й в международната стопанска система.

Почти 1 милион южнокорейци - изключително дребни вложители - държат bitcoin, a търсенето в страната е толкоз мощно, че цените на цифровото разплащателно средство са с 20% по-високи от тези в Съединени американски щати - водещият международен пазар на bitcoin.

 Русия не разрешава Bitcoin
Още една огромна стопанска система не разрешава Bitcoin

Използването им води до безпричинно високи опасности

Забрана за компаниите

Забраната на управляващите важи и за компаниите, които също нямат право да издават биткойни и да се разплащат с тях.

Ограничението докара до спад от съвсем 5% на валутата на Bithumb, най-големият пазар за биткойни в Южна Корея.

Въпреки това преводите с биткойни остават позволени в страната и няма специфичен налог върху облагите, осъществени от виртуални валути.

В неделя най-актуалната криптовалута направи възторг при дебюта си на борсата в Чикаго, като вложителите разчитаха на признаването на виртуалната валута, която към момента поражда огромни страхове от умозрителен балон.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР