Южна Корея върна мерки за социална дистанция в борбата с

...
Южна Корея върна мерки за социална дистанция в борбата с
Коментари Харесай

Критичен момент за Южна Корея - върна част от ограниченията за социална дистанция

Южна Корея върна ограничения за обществена отдалеченост в битката с ковид , които бяха анулирани при започване на този месец. Решението е взето след поява на нови огнища на болест , които заплашват постигнатия от страната триумф в ограничението на епидемията.

Новите случаи, множеството най-вече в региона на Сеул, където половината население на Южна Корея живее, принудиха управляващите да върнат разпоредбите за обществена отдалеченост, разхлабени на 6 май.
 Опасения от втора вълна на Covid-19 в Южна Корея два месеца след пика
Опасения от втора вълна на Covid-19 в Южна Корея два месеца след пика

Банката на Корея предвижда първото годишно стесняване на стопанската система на страната от 90-те година

Музеите, парковете и галериите ще бъдат затворени още веднъж от петък за две седмици, разгласи здравният министър Пак Ньон-ху, представен от Агенция Франс Прес. Компаниите ще бъдат принудени да върнат гъвкавото работно време.

" Ние взехме решение да подсилим всички карантини ограничения в столичния регион за две седмици от на следващия ден до 14 юни ", сподели той.

Южнокорейците са съветвани да се въздържат от обществени събирания или да посещават места с доста хора, в това число заведения за хранене и питейни заведения, до момента в който религиозните храмове би трябвало да бъдат още по-внимателни с ограниченията за карантина.

Но няма ново отсрочване на последователното отваряне на учебните заведения, което към този момент е в ход.
 Южна Корея показа своя опит против COVID-19 с Африка
Южна Корея показа своя опит против COVID-19 с Африка

Здравната организация на Африканския съюз е основна организация в борбата против вируса в района

" Следващите две седмици са значими за попречване разпространяването на инфекцията в столичния регион. Ще би трябвало да върнем обществената отдалеченост, в случай че не успеем ", сподели министърът на опазването на здравето.

Пак Ньон-ху разясни, че държавното управление ще бъде насила да върне всички ограничения за обществена отдалеченост, в случай че страната записва повече от 50 нови случая дневно минимум седем следващи дни.

Днес управляващите оповестиха за 79 нови случая - най-високото равнище от 81 на 5 април.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР