Южна Корея твърди, че е разработила технология, чрез която може

...
Южна Корея твърди, че е разработила технология, чрез която може
Коментари Харесай

Южна Корея е готова да създаде бомба, способна да парализира Северна Корея

Южна Корея твърди, че е създала технология, посредством която може да сътвори несмъртоносна бомба, способна да сковава електропреносната мрежа на Северна Корея, оповестява Independent. Тя се назовава " бомбата на затъмнението ". Оръжието разпръсква графитни влакна над електрически съставни елементи, което води до късо съединяване в зареждането.

Южнокорейското министерство на защитата изиска в бюджета за идната година да се включат в допълнение 500 милиона вони за плана, само че финансовото министерство отхвърли. Не е ясно все още дали все пак министерството на защитата ще има опция да построи бомбата.

Съобщението за нея беше публикувано часове преди севернокорейският водач Ким Чен Ун да съобщи, че нуклеарните оръжия подсигуряват суверенитета на страната.

Напрежението на Корейския полуостров набъбна след няколкото следващи ракетни опита, в това число на ракета, за която режимът твърди, че може да доближи континенталната част на Съединени американски щати. Комунистическата страна организира опит и с атомна бомба предишния месец.

Американският президент Доналд Тръмп загатна, че не изключва военни дейности като съобщи, че " единствено едно нещо ще проработи " за справяне с комунистическия режим.

Първото потребление на графитна бомба беше през 1991 от Съединени американски щати в Ирак по време на Войната в Персийския залив. Такава бомба беше пусната и от НАТО в Сърбия през 1999 година по време на военните дейности на НАТО против Косово.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР