Южна Корея ще проведе мащабен тест за евентуално въвеждане на

...
Южна Корея ще проведе мащабен тест за евентуално въвеждане на
Коментари Харесай

Южна Корея ще тества дигитална валута

Южна Корея ще организира огромен тест за вероятно въвеждане на публична цифрова валута. Това ще се случи идната година, като присъединяване ще вземат 100 000 жители на страната, оповестява The Korea Times.

Проектът е под управлението на корейската централна банка и локалните финансови регулатори. Банката ще емитира цифровата валута и ще я контролира.

Избраните участници в теста ще могат да купуват артикули с тези токени, които ще работят на правилото на ваучерите за храна. Няколко частни банки ще вземат участие в процеса и ще оказват помощ за набирането на искащи да вземат участие в пилотния план. Това ще стане към септември идната година, а дотогава ще върви подготовка.

Самият тест ще продължи три месеца. Използването на цифровите пари ще е лимитирано единствено за някои заплащания. Няма да са вероятни заплащания сред хора, най-малко първоначално.

Основната цел на теста е да се ревизира до каква степен този паричен способ е подобаващ за всекидневието и стопанската система. Чрез него ще се потърсят и механически проблеми за премахване, както и ще се прегледат опасности в сигурността, по-добри способи за издаване и дистрибуция на токените и други Ще се проучва и потреблението на сила и въздействието на цифровите пари върху околната среда. Организаторите са отворени и за спомагателни пилотни планове по концепция на банките.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР