Южна Корея ще наложи глоби и ще внесе наказателни жалби

...
Южна Корея ще наложи глоби и ще внесе наказателни жалби
Коментари Харесай

Южна Корея ще наложи глоби на Volkswagen и Porsche

Южна Корея ще наложи санкции и ще внесе наказателни тъжби против Volkswagen и Porsche за инсталиране на " противозаконни устройства ", които помогнаха на голям брой дизелови коли да бъдат нарушавани стандартите за замърсяване.
Министерството на околната среда съобщи, че над 10 000 транспортни средства, продадени в Южна Корея от Volkswagen и Porsche от май 2015 година до януари 2018 година, са оборудвани с устройствата, което води до 10 пъти повече излъчвания на азотен оксид от общоприетите равнища.
Сертификатите за осем модела - в това число Audi A6, Volkswagen Touareg и Porsche Cayenne - ще бъдат анулирани, а производителите ще бъдат изправени пред предстояща санкция в размер на 11,5 милиарда вона (9,5 милиона щатски долара), съобщи министерството.
" Планираме да продължим да реагираме изрично против манипулирането на газовите излъчвания в бъдеще ", сподели чиновник на министерството пред кореспонденти.
Тази информация пристигна единствено седмици, откакто някогашният изпълнителен шеф на Audi Руперт Щадлер беше упрекнат в Германия за машинация и противозаконна реклама на фона на задълбочаващия се скандал за излъчванията с Volkwagen, който избухна преди четири години.
Обвиненията против Щадлер са свързани с над 434 000 автомобила Volkswagen, Audi и Porsche, оборудвани с „ анулиращи устройства “ за заблуждаване на тестванията на регулаторите за излъчвания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР