Южна Корея се намира на повече от 8 000 км

...
Южна Корея се намира на повече от 8 000 км
Коментари Харесай

Наш сънародник предизвика истински фурор в Южна Корея, стана телевизионна звезда

Южна Корея се намира на повече от 8 000 км от България, само че в случай че попаднете там и кажете, че сте българин, безусловно ще ви попитат за началник Микаел. Така корейците назовават Михал Ашминов, който е притежател на единствения български ресторант в Сеул, а от няколко години е и телевизионна звезда. За мащабите на корейския шоубизнес това е удивително достижение. Трудно може да измине 200 метра, без някой да го спре за подпис или фотография, и това напълно не е смешка! Мишо Ашминов е неизменима част от най-гледаното готварско шоу в Корея, което се излъчва всеки понеделник по телевизия JTBC. Шоуто се споделя " Погрижи се за хладилника ми " и във всеки епизод взе участие известна персона, която идва в студиото с… хладилника си. Буквално!

Хладилникът се изпразва, изнася се, а от време на време даже се смъква с кран от вкъщи на участника и се транспортира до студиото. След подробен разбор на наличието експертите в предаването се изправят пред предизвикването да сготвят най-вкусното ядене с артикули от хладилника на посетител звездите. За тази цел имат единствено 15 минути, а съревнованието от време на време е в действителност яростно.


Регламентът на " Погрижи се за хладилника ми " включва кулинарни борби сред най-хубавите готвачи в Корея

" Независимо дали спечелвам, или изгубвам в кулинарните борби, за мен към този момент е победа, че във всяко предаване приказвам за България или сготвям български ястия, когато е допустимо " – споделя непретенциозно Мишо Ашминов, който в действителност доста постоянно побеждава корейските готвачи, даже когато става дума за обичайно корейско ядене.

Той е единственият чужденец измежду осемте готвачи на шоуто и известността му става мотив доста корейци да стартират да се интересуват от България, да я посещават и даже да учат български език!



Трудно можете да намерите място в ресторанта му без предварителна резервация, само че пък постоянно ще бъдете посрещнати като скъпи посетители. Мишо и екипът му са основали освен достоверна атмосфера в ресторанта с цветното име " Зелен ", само че и постоянно събират там българската общественост в Корея.



Напълно благотворително ресторантът обезпечава храна за православната черква в Сеул на огромни християнски празници, както и за студентите по Българистика в Hankuk University of Foreign Studies на 24 май.

Това несъмнено трансформира красивия готвач в един от най-хубавите ни културни посланици в Азия. Както и българин, чиято история безусловно би трябвало да познавате!



Можем на смешка да го назовем " Стоичков на Корейския полуостров ", само че по-важно е да запомните името му, тъй като е един от дребното положителни образци за това по какъв начин с непримиримост и доста труд човек може да успее по света точно тъй като е българин! И се гордее с това!

Източник: avtora.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР