Южна Корея се извини за изнасилвания, извършени от армията при

...
Южна Корея се извини за изнасилвания, извършени от армията при
Коментари Харесай

Южна Корея официално се извини за изнасилванията по време на бунт през 1980 г.

Южна Корея се извини за изнасилвания, осъществени от армията при потушаването на демократична проява през 1980 година, осведоми Агенция Франс Прес.

Военното министерство на Южна Корея наруши десетилетно безмълвие , с цел да се извини за изнасилването на дами, в това число и младежи, при потушаване на проява за народна власт преди 38 година

Министърът на защитата Чжон Кьон-ду обществено се извини и изиска амнистия за " дълбоката и неизразима болежка ", породена на " почтени дами ", които са били изнасилени и са били подложени на " полово мъчение " от бойците, потушили митингите против преврата, осъществен през 1979 година от военачалник Чун Ту-хван.

В южния град Кванчж стачкуващи и минувачи са бити и изтезавани до гибел.

Консерваторите в Южна Корея не престават да жигосват демонстрацията , туй като считат, че е проведена от комунистически бунтовници . Според формалните данни повече от 200 души са убити или изчезнали . Активисти обаче имат вяра, че броят на убитите е три пъти по-висок.

Настроението в страната се промени след изборната победа на демократичния президент Мун Дже-ин , който разкри истината за случилото се в Кванчж.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР