Южна Корея се е съгласила да спре плановете си за

...
Южна Корея се е съгласила да спре плановете си за
Коментари Харесай

Южна Корея се отказа да разработва свои ядрени оръжия

Южна Корея се е съгласила да спре проектите си за основаване на личен боеприпас от нуклеарни оръжия в подмяна на по-значима роля в евентуалния отговор от страна на Съединените щати при нахлуване от Северна Корея.

Според отчет, оповестен от " Уол стрийт джърнъл ", съглашението е реализирано по време на настоящото посещаване на южнокорейския президент Юн Сук-йел във Вашингтон.

Очаква се цялостният текст на договорката, за която се твърди, че е наречена Вашингтонска декларация , да бъде оповестен по-късно денем.

В декларацията също по този начин ще бъде оповестено алегорично посещаване на американска подводница с балистични ракети в Южна Корея.
 Джон Болтън желае Съединени американски щати да върнат тактическите си нуклеарни оръжия в Южна Корея
Джон Болтън желае Съединени американски щати да върнат тактическите си нуклеарни оръжия в Южна Корея

Целта е утешение на Сеул и предизвестие към Пхенян

Скорошно социологическо изследване откри, че п овечето южнокорейци биха подкрепили решението на държавното управление да стартира създаване на свои нуклеарни оръжия на фона на

Вчера някогашният консултант по националната сигурност на Съединени американски щати Джон Болтън съобщи, че Съединени американски щати би трябвало още веднъж . По негови думи задачата на сходен ход би била да се изпрати ясно обръщение на Северна Корея и да се успокоят възходящите апели в Юга за лично създаване на подобен вид оръжия.

Съединените щати разположиха тактически нуклеарни оръжия в Южна Корея през 1958 година и ги изтеглиха от територията ѝ през 1991 година Оттогава те се зарекоха да употребяват всичките си качества, с цел да защитят своя основен азиатски съдружник.

По време на предизборната си акция Юн съобщи, че ще изиска от Съединени американски щати да върнат нуклеарните оръжия в Южна Корея, в случай че това е належащо, само че се отхвърли от този ход след встъпването си в служба през май. Неговият министър на защитата Лий Йон-суп през ноември отхвърли Сеул да обмисля сходна мярка.

Миналата седмица Юн съобщи, че създаването на нуклеарни оръжия нарушава Глобалния контракт за неразпространение на нуклеарни оръжия, само че той самият работи за подсилване на ролята на Сеул в разширеното въздържане на Съединени американски щати.
 Южна Корея разполага тактически нуклеарни оръжия на територията си?
Южна Корея разполага тактически нуклеарни оръжия на територията си?

Южнокорейският президент поддържа Япония за нараствания бюджет за отбрана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР