Южна Корея съобщи днес, че ще удължи прилагането на мерките

...
Южна Корея съобщи днес, че ще удължи прилагането на мерките
Коментари Харесай

Южна Корея удължава с още две седмици мерките за социална дистанция

Южна Корея заяви през днешния ден, че ще удължи използването на ограниченията за обществена отдалеченост с две седмици, с цел да понижи новите случаи на болест с ковид до към 50 дневно, съобщи Българска телеграфна агенция.
Страната значително съумя да сложи под надзор най-голямата зараза от COVID-19 в Азия след тази в Китай. През последните дни Южна Корея записва по към 100 или по-малко нови случая на денонощие. Но не престават да се появяват нови дребни огнища на болест в църкви, лечебни заведения и старешки домове. Установяват се и нови случаи при пътуващи хора.
Тази седмица държавното управление обмисляше дали да продължи ограниченията за ограничение на болестта, влезнали в действие на 21 март, чийто период на деяние изтича в понеделник. Те включват затваряне на обекти, където се събират хора, както и възбрана за религиозни, спортни и развлекателни прояви.
"Твърде рано е да облекчаваме " ограниченията, сподели здравният министър Пак Ньон-ху, изтъквайки увеличението на броя на импортираните в страната случаи и някои дребни огнища на болест, които накараха държавното управление да анулира проектите си да отвори учебните заведения идната седмица.
Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите оповестиха през днешния ден за 94 нови случая, с което общият брой доближи 10 156. От новите случаи 32 са импортирани. Става дума най-вече за корейци, прибрали се от чужбина.
Още трима души са умряли, а жертвите от началото на епидемията са 177. Напълно са оздравели 6325 души.
Социалната отдалеченост изигра роля в ограничението разпространяването на заболяването на територията на Южна Корея с към 70 % през първите 11 дни, съпоставени с последните 11 дни преди влизането в действие на ограниченията, сподели Пак.
По думите му обаче има признаци, че хората са почнали да излизат още веднъж в миг, когато умората от изолацията е повишена, а времето на открито е станало по-хубаво.
"Знаем, че доста жители усещат отмалялост и заспалост поради продължителното обществено разграничаване ", сподели Пак.
"Но в случай че в този момент разхлабим ограниченията, големите старания, които поставиха държавното управление и хората до момента, ще отидат напразно ", добави министърът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР