Южна Корея с интерес за участие в изграждането на инсталацията

...
Южна Корея с интерес за участие в изграждането на инсталацията
Коментари Харесай

Южна Корея с интерес към инсталацията за RDF-гориво в София

Южна Корея с интерес за присъединяване в построяването на инсталацията за RDF-гориво на София. Това стана ясно след двустранната среща на премиера Бойко Борисов и южнокорейският му сътрудник Ли Нак-йон. Инсталацията ще коства 157 млн евро.

 © БГНЕС
Двете страни подписаха документи за двустранно съдействие в региона на енергетиката и външните работи. Премиерът съобщи, че е бил поздравен за избора на Кристалина Георгиева за началник на МВФ. Корейският министър председател благодари за предоставения статут на корейските компании на стратегически вложител. По-късно Бойко Борисов ще посети и Университета за непознати езици " Ханкук ", в който се учат 45 езика, в това число и български.
Бойко Борсиов, министър-председател: В сферата на батериите за електрически коли, акумолаторните акумулатори, смятам, че сме доста близко, само че защото касае и частни компании, за българските медии мога да кажа, че се надявам на цялата политическа поддръжка на нашите сътрудници от държавното управление в Корея, както в автомобилната индустрия, водим договаряния и по отношение на военно-промишлените комплекси, само че те са много по-далеч от реализацията към днешна дата. В сферата на туризма имаме предпочитание да напреднем.Ли Нак-йон, министър-председател на Южна Корея: Приветствам проекта на господин Борисов и българското държавно управление да дават на корейските компании статут на стратегически сътрудници. Проектите за произвеждане на слънчева сила на корейски компании в България са се трансформирали във значима основа за икономическото съдействие сред двете страни. Разговарях с премиера Борисов корейски компании да вземат участие в построяването на RDF-инсталация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР