Южна Корея с интерес за участие в изграждането на инсталацията

Южна Корея с интерес за участие в изграждането на инсталацията ...

Южна Корея с интерес към инсталацията за RDF-гориво в София.


Южна Корея с интерес за участие в изграждането на инсталацията за RDF-гориво на София. Това стана ясно след двустранната среща на премиера Бойко Борисов и южнокорейският му колега Ли Нак-йон. Инсталацията ще струва 157 млн евро.

© БГНЕС
Двете страни подписаха документи за двустранно сътрудничество в областта на енергетиката и външните работи. Премиерът заяви, че е бил поздравен за избора на Кристалина Георгиева за шеф на МВФ. Корейският премиер благодари за предоставения статут на корейските фирми на стратегически инвеститор. По-късно Бойко Борисов ще посети и Университета за чужди езици "Ханкук", в който се изучават 45 езика, включително и български.
Бойко Борсиов, министър-председател: В сферата на батериите за електрически автомобили, акумолаторните батерии, считам, че сме много близко, но тъй като касае и частни компании, за българските медии мога да кажа, че се надявам на цялата политическа подкрепа на нашите колеги от правителството в Корея, както в автомобилната промишленост, водим преговори и относно военно-промишлените комплекси, но те са доста по-далеч от реализацията към днешна дата. В сферата на туризма имаме желание да напреднем.Ли Нак-йон, министър-председател на Южна Корея: Приветствам плана на г-н Борисов и българското правителство да предоставят на корейските фирми статут на стратегически партньори. Проектите за производство на слънчева енергия на корейски компании в България са се превърнали във важна основа за икономическото сътрудничество между двете страни. Разговарях с премиера Борисов корейски фирми да участват в изграждането на RDF-инсталация.

Източник: bnt.bg