Южна Корея реши да удължи мерките за социална дистанция с

...
Южна Корея реши да удължи мерките за социална дистанция с
Коментари Харесай

Южна Корея удължи мерките за социална дистанция с още 2 седмици

Южна Корея реши да удължи ограниченията за обществена отдалеченост с още две седмици на фона на забавящото се, само че към момента продължаващо разпространение на новия ковид, осведоми " Йонхап ".

Решението е взето на среща на държавното управление, което разгласи, че няма различен избор с изключение на да удължи мярката за прочут интервал.

Хората са съветвани да пазят обществена отдалеченост от минимум два метра, откогато Южна Корея удостовери първия случай на ковид на 20 януари.

Преди две седмици държавното управление реши да затвори учебните заведения и спортните центрове, с цел да се избегне възникването на огнища.

Правителството предлага хората да заобикалят събирания на публични места, в това число и присъединяване на църковни служби до минимум 19 април.

Днес Южна Корея удостовери за още 94 случая на инфектирани с вируса, с които общо се усилиха до 10 156. 177 души са умряли от вируса. Повечето от половината жертви са на възраст над 80 година 6 325 души са се възстановили. Общо 688 случая са импортирани от чужбина, от които 57 са чужденци.

Страната е тествала 455 032 души. /news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР