Южна Корея регистрира най-голямото увеличение на заразените с коронавирус за

...
Южна Корея регистрира най-голямото увеличение на заразените с коронавирус за
Коментари Харесай

Република Корея отчете най-голямото увеличение на заразените с коронавирус от 7 седмици

Южна Корея записва най-голямото нарастване на инфектираните с ковид за последните седем седмици, което е вследствие на появяването на ново огнище в склад край Сеул, до момента в който в това време милиони възпитаници се върнаха на учебно заведение, осведоми Агенция Франс Прес.

Страната е обсъждана като международен модел за прекъсване разпространяването на ковид . Но през днешния ден управляващите оповестиха 40 нови случая, с които се усилват до 11 265 . Това е най-голямото нарастване от доказаните 53-ма инфектирани на 8 април.
 Южна Корея показа своя опит против COVID-19 с Африка
Южна Корея показа своя опит против COVID-19 с Африка

Здравната организация на Африканския съюз е основна организация в борбата против вируса в района

От Корейските центрове за предварителна защита и надзор на болесттите разясниха, че досега са удостоверили 36 случая в склад на компанията за електронна търговия Coupang западно от Сеул. Подозира се, че не са прилагани главните регулации. Но управляващите твърдят, че има дребна възможност получателите на колета да се заразят с ковид.

Южна Корея стартира да разхлабва ограничаващите ограничения. Музеите и църквите отвориха порти, а професионалните спортове започнаха новите сезони по-рано този месец, само че без наличието на аудитория.
 32 новозаразени с ковид в Южна Корея, учебните заведения отвориха порти
32 новозаразени с ковид в Южна Корея, учебните заведения отвориха порти

Общият брой на инфектираните към този момент е 11 110 души

Повече от 2 милиона възпитаници се върнаха в клас през днешния ден като част от последователното отваряне на учебните заведения.

Страната като цяло управлява разпространяването на болестта с програмата " наблюдава, тествай и лекувай ".

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 5,4 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 343 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джонс Хопкинс " демонстрират над 5,5 млн. случая и повече от 350 000 умряли в 188 страни, възстановили са се повече от 2,2 млн. души.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джонс Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР