Южна Корея проявява интерес към участие в изграждането на инсталацията

...
Южна Корея проявява интерес към участие в изграждането на инсталацията
Коментари Харесай

Южна Корея поиска участие в изграждането на инсталацията за RDF-гориво на София

Южна Корея демонстрира интерес към присъединяване в построяването на инсталацията за RDF-гориво на София. Това стана ясно след двустраната среща на премиера Бойко Борисов и южнокорейският ву сътрудник Ли Нак-йон. Инсталацията ще коства 157 млн. евро.


Във втория ден от формалното си посещаване министър председателят Бойко Борисов се срещна с министър-председателя на Южна Корея Ли Нак-йон и посети Университета “Ханкук ”, в който се учи български език. България и Южна Корея беседват за определяне на стратегическо съдействие в областта на автомобилостроенето, туризма и нововъведенията. Южнокорейски компании проучван опцията да влагат в построяването на цех за акумулатори за електрически автомобили и Център за самостоятелни коли у нас.

Двете страни подписаха меморандуми за с-во в областта на енергетиката и външните работи. Премиерът съобщи, че е бел поздравен за избора на Кристалина Георгиева за началник на МВФ. Корейският министър председател благодари за предоставения статут на корейските компании на стратегически вложител.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР