Южна Корея провежда първите учения за гражданска отбрана от години, позовавайки се на „ракетните провокации на Северна Корея“

...
Сирени за въздушна тревога завиха в центъра на Сеул в
Коментари Харесай

Сирени за въздушна тревога завиха в центъра на Сеул в сряда, докато служители спираха автомобили и нареждаха на хората да се насочат към подземни убежища в първия в Южна Корея учение по гражданска защита за шест години.

20-минутното учение, което започна в 14:00 ч. (1 ч. сутринта EDT), имаше за цел „подготовка за бърза евакуация в случай на въздушна атака, като например ракетните провокации на Северна Корея“, каза вътрешното министерство на Сеул. , пешеходците бяха инструктирани да се придвижат до близките заслони или подземни съоръжения. Има около 17 000 определени убежища в цялата страна.

Северна Корея прави първи коментари за американски войник, преминал границата

Участието в учението не е задължително, но участвалите казаха, че обучението е важно за повишаване на осведомеността за ситуацията със сигурността на Корейския полуостров.

„Ако севернокорейски войници внезапно нахлуят, объркването ще доведе до повече жертви“, каза бариста Ahn Tae-hong, добавяйки: „Ето защо трябва да тренираме добре. „

Чой Ин-хо, 62-годишен туристически агент, каза, че учението е „малко неудобно“, но необходимо.

„Ние винаги сме в конфронтация със Севера Корея, но станахме твърде самодоволни за това“, каза той пред Agence France-Presse.

Но за други всичко беше както обикновено.

Един човек в социалните медии написа : „Чух сирената, така че просто пуснах музиката си по-силно.“

Китаец, арестуван след каране на джет близо 200 мили до Южна Корея

Ученията за гражданска защита бяха стартирани през 1969 г. след нападение от Северна Корея командоси в президентския комплекс в Сеул, но те са спрени от 2017 г. — първоначално поради размразяване на отношенията с Пхенян, а след това и поради пандемията от COVID-19.

Широко четеният южнокорейски вестник Chosun Ilbo каза, че възобновяването на гражданските учения е „спешно“ в резултат на различни природни бедствия и нарастващите ядрени заплахи от Севера.

„Не е преувеличено да се каже, че способността на корейския народ да се подготви за бедствия е близо до „0“, пише вестникът в редакционна статия.

„Колко хора са наясно какво да правят в случай на севернокорейска ракетна атака, земетресение или пожар?“

Ученията за гражданска защита идват само месеци след като правителството по погрешка изпрати предупреждение за спешна евакуация в Сеул заради изстрелване на ракета от Северна Корея, което предизвика широко разпространена паника.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР