Снимки: Южна Корея демонстрира военна техника по улиците на Сеул

...
Южна Корея проведе първия си военен парад от 2013 г.
Коментари Харесай

Южна Корея проведе първия си военен парад от 2013 г. насам, с танкове, бронирани превозни средства и модерни ракети, които се търкаляха по улиците на Сеул в демонстрация на военна мощ.

Парадът се проведе на фона на влошаване на връзките с ядрената Северна Корея.

Около 4000 войници, включително няколкостотин войници от Съединените щати, маршируваха по маршрут от 2 км (1,24 мили) през мокрите от дъжд улици на централен Сеул, приветствани от тълпи с чадъри, развяващи южнокорейски знамена.

Те бяха придружени от военни оркестри и 170 единици въоръжение, включително дронове и крилати ракети.

Cho Kyu-bok, 75-годишен жител на Goyang, северозападно от Сеул, каза, че е дошъл в Gwanghwamun часове преди събитието, за да види новите оръжия от първия ред.

„Оръжия като безпилотните дронове показват колко много се е развила страната ни“, каза Чо пред агенция Ройтерс.

Бяха включени по-малко войски и единици оборудване от първоначално планираното поради лошото време и демонстрацията на полети на южнокорейски военни самолети, включително произведени в САЩ стелт изтребители F-35, също беше отменена.

Събитието идва в момент, когато президентът Юн Сук-йол, консерватор, който встъпи в длъжност миналата година, заема по-яростна позиция спрямо Северна Корея, задълбочавайки връзките за сигурност със САЩ и Япония и превръщайки показването на оръжия и военните учения в крайъгълен камък на неговата стратегия за противодействие на развиващите се оръжейни програми на Пхенян.

Юн започна деня, като повтори, че всяка агресия от страна на Северна Корея ще бъде посрещната с бърз отговор.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР