Южна Корея произведе предупредителни изстрели към севернокорейски кораб, пресякъл морската

...
Южна Корея произведе предупредителни изстрели към севернокорейски кораб, пресякъл морската
Коментари Харесай

Южна Корея произведе предупредителни изстрели към севернокорейски кораб

Южна Корея създаде предупредителни изстрели към севернокорейски транспортен съд, пресякъл морската граница. Това заяви през днешния ден южнокорейската войска, представена от Reuters, уточнявайки, че дейностите са се развили в събота, 16 април.

" Нашите военни поддържат решителна бойна позиция, до момента в който следят придвижванията на врага в подготовка за евентуални провокации във връзка с нарушавания на севернокорейски патрулни лодки ", се показва в изказване на Южна Корея.

Нахлуването пристигна на фона на създалото се напрежение към засилените военни дейности на Северна Корея през последните седмици, включително теста в петък на нова междуконтинентална балистична ракета с твърдо гориво.

Военновъздушните сили на Южна Корея обявиха през днешния ден, че ще провеждат комбинирани учения със САЩ от 17 до 28 април.

Ученията ще активизират 110 самолета, в това число изтребители F-35 и F-15 на Южна Корея и американски изтребители F-16 и танкери за презареждане във въздуха KC-135, както и 1400 бойци от двете страни.

Лидерът на КНДР Ким Чен Ун тази седмица подреди усилване на възпирането на войната по " по-практичен и нападателен " метод, с цел да се опълчи на това, което изолираната страна назова ходове на експанзия от страна на Съединените щати и Южна Корея.

Сеул и Вашингтон потвърдиха, че ученията им са отбранителни и имат за цел въздържане на Севера.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР