Южна Корея потвърди днес първи случай на мистериозния вирус, появил

...
Южна Корея потвърди днес първи случай на мистериозния вирус, появил
Коментари Харесай

Първи заразен в Южна Корея със смъртоносния вирус, върлуващ в Китай

Южна Корея удостовери през днешния ден първи случай на мистериозния вирус, появил се предишния месец в Китай, засилвайки опасенията от разпространение на епидемията, съобщи Франс прес.
Южнокорейският център за надзор и предварителна защита на заболяванията заяви, че вирусът е бил открит при 35-годишна китайка, пристигнала със аероплан от китайския град Ухан, откъдето наподобява е тръгнала болестта. Жената посетила болница в Ухан поради хрема. Предписали й медикаменти, след което тя отпътувала за Южна Корея.
При идването й на южнокорейското летище "Инчхон " били открити признаци на болестта и дамата била подложен под карантина. Днес типът на болестта е бил доказан и тя е сложена в изолираност в лечебно заведение в Инчхон. Заразената пътувала за Сеул по отношение на идните празненства за началото на китайска Нова година.
На 31 декември предходната година китайските управляващи уведомиха Световната здравна организация за случаи на незнайна пневмония в град Ухан, Централен Китай. На 7 януари китайските експерти откриха причинителя на болестта - ковид 2019-nCoV, показва ТАСС.
По най-нови данни инфектираните в Ухан са към този момент 198. До миг има трима умряли.
По един доказан случай на болест с вируса има в Тайланд и Япония, а в Сингапур шестима души са настанени в болница с съмнения за новия тип пневмония, само че диагнозата им не е доказана.
Тежкият изострен респираторен синдром (на британски SARS), лиши живота на 650 души през 2002-2003 година в континентален Китай и Хонконг, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР