Южна Корея показа днес първата си подводница с възможности да

...
Южна Корея показа днес първата си подводница с възможности да
Коментари Харесай

Южна Корея показа първата си подводница с ракети

Южна Корея сподели през днешния ден първата си подводница с благоприятни условия да изстрелва нападателни ракети макар разтапянето на ледовете през последните месеци със Северна Корея, която разполага с нуклеарни оръжия, съобщи Агенция Франс Прес.

Дизелово-електрическата подводницата с водоизместимост 3000 тона и цена $700 млн. може да изстрелва крилати и балистични ракети. Тя е първата от трите планувани сходни съда, които би трябвало да бъдат признати на въоръжение до 5 години.

Тя е „ скок напред “ на отбранителната промишленост на страната съобщи президентът Мун Дже-ин на церемонията в корабостроителницата на „ Деу “ на южния остров Коджедо, където подводницата е проектирана и построена.

„ Мир посредством мощ е непоколебимата тактика за сигурност на това държавно управление “, добави той.

Мун отива в Пхенян идната седмица за трета среща със севернокорейския водач Ким Чен-ун. Визитата идва в миг, когато водените от Съединени американски щати старания Пхенян да бъде уверен да се откаже от нуклеарните оръжия, са в на застой.

„ Ние тръгнахме по огромния път към денуклеаризация на Корейския полуостров “, сподели Мун. „ Мирът обаче не идва безплатно “, добави той.

Новата подводница е с дължина 83,3 м и 9,6 м широчина, оборудвана е с 6 отвесни пускови установки, като има сонар и система да ръководство на огъня, които са локално произвеждане. Предвидена е за 50-членен екипаж, като може да остане под вода, без да излиза на повърхността, 20 дни.

Очаква се след тествания на вода да бъде предадена на южнокорейските Военноморски сили през декември 2020 година, а да бъде призната на въоръжение от януари 2022 година

Освен тези нови съдове, Южна Корея разполага с 18 по-малки подводници, построени в съдействие с Германия.

Според южнокорейското министерство на защитата Северна Корея има 70 остарели подводници и подводни апарати, като съгласно организация Йонхап тя е създала и нова 2500-тонна подводница, оборудвана с отвесни пускови установки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР