Южна Корея планира да евакуира с чартърни полети тази седмица

...
Южна Корея планира да евакуира с чартърни полети тази седмица
Коментари Харесай

Южна Корея евакуира с чартърни полети гражданите си от Ухан заради вируса

Южна Корея възнамерява да изтегля с чартърни полети тази седмица своите към 700 жители от град Ухан, епицентър на епидемията от новия вирус в Китай, заяви през днешния ден министър председателят Чун Се-кюн, представен от Ройтерс.

Самолетите ще дойдат в китайския град в четвъртък, посочи той на министерска среща за разискване на дейности, които ще предотвратят разпространяването на ковид.

Южнокорейските управляващи оповестиха също, че ще употребяват полетите, с цел да доставят 2 милиона маски и други материали, с цел да оказват помощ на Китай в напъните за преодоляване на епидемията, напомня Българска телеграфна агенция.

Северна Корея разгласи, че взема незабавни ограничения, с цел да спре разпространяването на вируса от прилежащ Китай, съобщи Асошиейтед прес.

Основният вестник в страната " Нодон синмун " уточни, че управляващите стягат карантинните ограничения по летища, пристанища и в пограничните региони, и подлагат на здравно наблюдаване хората, които се връщат от пътувания в чужбина. Властите ще вкарат едномесечна карантина за всички чужденци, идващи от Китай.

До момента Северна Корея не е съобщила публично за случай на новия вирус. Китайски туроператори споделиха предходната седмица, че Северна Корея е забранила достъпа на задгранични туристи като защитна мярка против вируса.

Тайланд заяви за шест нови случая на инфектирани с китайския ковид, с което заболелите в страната стават 14. Тайландски управляващи споделиха, че възнамеряват да стартират скрининг на всички идващи от Китай за признаци на вируса. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР