Южна Корея обяви днес, че ще осигури над 132 000

...
Южна Корея обяви днес, че ще осигури над 132 000
Коментари Харесай

Южна Корея превръща голф игрища и военни обекти в апартаменти

Южна Корея разгласи през днешния ден, че ще обезпечи над 132 000 нови жилища в Сеул до 2028 година посредством намаляване на рестриктивните мерки за височина на строителството и преустрояване на военни обекти и други държавни недвижими парцели в жилищни сград, съобщи Ройтерс

Това е 23-ата мярка, подхваната от държавното управление на президента Мун Дже-ин за закъснение на повишаването на цените на жилищата в южнокорейската столица и района към нея. Цените на продажбите и наемите непрестанно се покачват макар ограничавания върху ипотеките и по-високите налози за недвижимите парцели.

Финансовият министър Хон Нам-ки заяви, че държавното голф игрище „ Терън “, военната база Кемп Ким в централната част на столицата, както и образователен шофьорски полигон в западната част на Сеул ще бъдат преустроени в жилищни здания.

От държавното управление се надяват, че смекчаването на рестриктивните мерки за височина в строителството ще насърчи престрояването на остарели жилища в централен Сеул.

Цените на жилищата в Сеул са скочили с 44 % през последните три години, регистрирайки най-бързият ритъм на растеж в света, сочат данни на уеб страницата Numbeo.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР