Южна Корея обяви, че Северна Корея се е съгласила да

...
Южна Корея обяви, че Северна Корея се е съгласила да
Коментари Харесай

Северна и Южна Корея пишат история - излизат под общ флаг на Олимпийските игри

Южна Корея разгласи, че Северна Корея се е съгласила да образуват първия си взаимен олимпийски тим и техните спортисти да излязат дружно под един байрак по време на церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри през идващия месец, които ще се проведат в южнокорейския зимен център Пьончан, оповестяват международните осведомителни организации.

Министерството на обединяването в Сеул посочи, че е постигнало съглашение по време на договарянията през днешния ден в пограничното село Панминчжон.

Подчертава се, че спортистите на двете страни ще шестват в олимпийския стадион под " общо знаме ", изобразяващо Корейския полуостров по време на церемонията по откриването на игрите. Договорено е също двете страни да бъдат представлявани от един женски тим по хокей на лед.

Двете страни и преди са се появявали под общ байрак, за последно през 2007 година на Азиатките зимни игри в Китай, само че в никакъв случай не са създавали общ тим на такива спортни мероприятия.

Тези ограничения се нуждаят от утвърждение от Международния олимпийски комитет. Южнокорейското министерство на обединяването означи, че двете страни ще се съветват с МОК този уикенд.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Северна Корея ще изпратят 230-членна делегация на Зимните олимпийски игри, в която се включват освен спортистите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР