Южна Корея обяви, че планира да изпрати 50 000 тона

...
Южна Корея обяви, че планира да изпрати 50 000 тона
Коментари Харесай

Южна Корея изпраща 50 000 тона ориз на Северна Корея

Южна Корея разгласи, че възнамерява да изпрати 50 000 тона ориз на Северна Корея посредством Световната стратегия по прехраната на Организация на обединените нации, в своя втори пакет от филантропична помощ, разгласен през последния месец, пробвайки се да помогне с дефицита на храни в Северна Корея и да усъвършенства двустранните връзки, оповестява " Асошиейтед прес ".

Южнокорейският министър на обединяването Ким Йон-чул, доверения човек на Сеул за Северна Корея, съобщи, че държавното управление му ще работи с организацията на Организация на обединените нации, с цел да се подсигурява, че храната ще доближи до хората в Северна Корея без закъснение. През предходната седмица Южна Корея изпрати 8 млн. $ на Световната стратегия по прехраната и Детския фонд на Организация на обединените нации за стратегии за медицински и хранителни помощи за севернокорейските деца и бременните дами.

Агенциите на Организация на обединените нации предишния месец обявиха, че към 10 млн. души са изправени пред " тежък дефицит на храна " след една от най-лошите реколти в Северна Корея от десетилетие. Ким Йон-чул сподели, че Южна Корея ще реши дали да даде още хранителна помощ след оценка на резултатите от актуалната помощ.

Ким посочи, че Южна Корея и Световната стратегия по прехраната обмислят по какъв начин да изпратят ориза в Северна Корея, само че че доставката по море ще бъде по-ефективна от въздушния превоз.

" Като се имат поради предходните случаи, ще са нужни към два месеца за изпращането на 50 000 тона ориз (на Северна Корея) ", уточни Ким Йон-чул по време на конференция, допълвайки: " Правителството ще направи всичко допустимо, с цел да може оризът да дойде в Северна Корея вероятно през септември. "

Съобщението на Сеул пристигна ден преди президентът на Китай Си Цзинпин да дойде в Пхенян за среща със севернокорейския водач Ким Чен-ун, посещаване, което съгласно специалисти ще бъде съпроводено от китайска помощ във тип на храна, торове и медикаменти.

Северна Корея доста ограничи разговора и ангажираността си с Южна Корея от февруари насам, откакто срещата за нуклеарното разоръжаване сред Ким и американския президент Доналд Тръмп беше ненадейно прекратена от Съединени американски щати поради различия за облекчаването на глобите против Северна Корея и нуклеарното ѝ разоръжаване. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР