Южна Корея не разглежда възможността за разполагане в страната на

...
Южна Корея не разглежда възможността за разполагане в страната на
Коментари Харесай

Южна Корея не обмисля разполагането на американско ядрено оръжие на своя територия


Южна Корея не преглежда опцията за разполагане в страната на тактическо нуклеарно оръжие на Съединени американски щати в отговор на севернокорейските военни провокации . Това съобщи южнокорейският министър на външните работи Кан Гьон Хва.

„ Към дадения миг този въпрос не се преглежда на равнище държавна политика. Нашата политика е в цялостна поддръжка на премахването на нуклеарните оръжия “, съобщи тя. Въпреки това Кан добави, че управляващите наблюдават за публичното мнение по въпроса, което съгласно нея напоследък от ден на ден клони към въоръжаването на Сеул с нуклеарно оръжие.

Министърът също по този начин уточни, че Сеул организира преоценка на обстановката във връзка с сигурността след новите нуклеарни опити на северната съседка.

„ Новият нуклеарен тест съставлява стратегическо предизвикателство за страните от района, за държавното управление на Република Корея и за нашия боен съюз със Съединени американски щати. Неговото алегорично значение е доста по-голямо от това на предходните (подобни тестове) и в тази връзка ние правим преоценка на обстановката в областта на сигурността “, съобщи Кан. Тя обаче отхвърли да назове съответни стъпки, подхванати от управляващите, съобщи БГНЕС.
По думите й последните дейности на Пхенян усилват заплахата, която ракетно-ядрената стратегия на КНДР съставлява и Сеул ще реагира по съответния метод на предизвикването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР