Южна Корея назначи бивш депутат, осъден за изпращане на 450

...
Южна Корея назначи бивш депутат, осъден за изпращане на 450
Коментари Харесай

Бивш затворник поема разузнаването на Южна Корея

Южна Корея назначи някогашен народен представител, наказан за изпращане на 450 милиона $ на КНДР, за нов началник на разузнаването. Южнокорейският президент Мун Дже-ин ще се опита да усъвършенства връзките с Пхенян, осведоми Агенция Франс Прес.
Мун предприе рокади в разузнаването и Министерството по въпросите на обединяването.
Парк Джай-уон е някогашен народен представител четири мандата и доближен на някогашния президент и нобелов лауреат Ким Те-чжун. Той изигра значима роля в организирането на първата среща на върха сред двете Кореи през 2000 година Назначен е на поста шеф на Националната разследваща работа.
Известно е, че има мрежа от контакти в Северна Корея вследствие на ролята си в "Слънчева политика " на Ким Те-чжун за обвързване с Пхенян. Но по-късно стана ясно, че Парк е изиграл значима роля в скрито разпределяне на 450 милиона $ от южнокорейската група Hyundai на КНДР преди срещата сред някогашния президент и Ким Чен Ир.
Разкритието опетни Ким Те-чжун и Парк беше наказан на три години затвор. По-късно той се върна в Народното събрание и служи като народен представител още три мандата преди да изгуби мястото си на изборите през април.
Ли Ин-йон, прочут деятел по време на студентските митинги през 80-те година на предишния век и издигнал се до парламентарен водач на ръководещата Демократическа партия, е назначен за Министър по въпросите на обединяването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР