Южна Корея иззе регистриран в Хонконг кораб, който се смята,

...
Южна Корея иззе регистриран в Хонконг кораб, който се смята,
Коментари Харесай

Южна Корея иззе кораб, доставящ петрол на КНДР

Южна Корея иззе регистриран в Хонконг транспортен съд, който се счита, че е бил претрупан с нефт за севернокорейски кораб , което е в нарушаване на наложените от Организация на обединените нации наказания, осведоми СиЕнЕн.

Според чиновник на южнокорейското външно министерство корабът Lighthouse Winmore е отплавал от пристанищния град Йосу в Южна Корея. Той е бил претрупан с нефт, който е трансфериран на севернокорейски транспортен съд в интернационалните води на 19 октомври.

Санкциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации не разрешават прехвърлянето на товари на севернокорейски транспортен съд, разясни източникът и добави, че корабът Lighthouse Winmore е иззет след връщането си в Йосу на 24 ноември. Екипажът на кораба също е арестуван. На кораба е имало 23-ма китайци и двама жители на Мианмар, посочи представителят и акцентира, че те ще изоставен страната, когато завърши следствието.

Ройтерс осведоми, че Lighthouse Winmore е един от 10 кораба, на които по гледище на Съединени американски щати пред Организация на обединените нации им е неразрешено да дебаркират на интернационалните пристанища през този месец поради контакти с КНДР.

Организация на обединените нации включи в " черен " лист четири кораба през октомври.

Според Южна Корея Lighthouse Winmore е нает от тайванската компания Billions Bunker Group.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР