Южна Корея изключва Япония от списъка си с търговски съдружници,

...
Южна Корея изключва Япония от списъка си с търговски съдружници,
Коментари Харесай

Сеул отвръща на удара - изключва Япония от белия си списък

Южна Корея изключва Япония от листата си с търговски съдружници, които се употребяват с преференции във връзка с износа, оповестява " Спутник ". Опасенията са, че това решение, което е в отговор на дейностите на Япония, ще докара до нова ескалацията на напрежението в областта на търговията сред двете страни.

От Министерството на търговията, промишлеността и енергетиката на Южна Корея оповестиха, че новата версия на " белия лист ", който се преглежда 1-2 годишно, ще включва три групи страни вместо досегашните две.

Япония, която досега се ползваше от Южна Корея с преференции, ще бъде отнесена към " страните, чиято система за надзор на износа нарушава правилата за интернационален надзор на износа ".

Трудно е да се работи в тясно съдействие с страна, която постоянно нарушава главните правила на контрола върху вноса или употребява противозаконна система, съобщи корейският министър.

След завършването на новата подредба през септември, южнокорейските компании, които желаят да изнасят продуктите си за Япония, ще би трябвало да показват пет документа вместо досегашните три, а процедурата по утвърждение ще се удължи с близо 15 дни.

На 2 август Япония разгласи, че ще изключи Южна Корея от листата с 27 народи, които се употребяват с преференции в областта на износа. Решението влиза в действие от 28 август и ще утежни процедурите по износа на артикули с двойна приложимост от Япония с няколко месеца. Според японските управляващи Сеул не обезпечава нужния надзор върху високо софтуерните материали, които биха могли да се употребяват за военни цели. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР