Южна Корея иска да участва в проекта за изграждане на

...
Южна Корея иска да участва в проекта за изграждане на
Коментари Харесай

Бойко Борисов се срещна с премиера на Южна Корея

Южна Корея желае да взе участие в плана за създаване на апаратура за изгаряне на RDF гориво в София. Това разгласи южнокорейският министър председател Ли Нак-йон след среща с българския министър-председател Бойко Борисов в Сеул. Двете страни подписаха Меморандуми за съдействие в енергетиката и външните работи. Това е първата аудиенция на български министър-председател в южноазиатската страна.

От Сеул предават Александър Марков и Владимир Богдански.

Южнокорейският интерес е към плана за създаване на апаратура за произвеждане на топло- и електрическа енергия от модифицирани боклуци, която ще се строи в " Топлофикация София " за 157 милиона евро.
Ли Нак-йон, министър-председател на Южна Корея: Помолих господин Борисов корейски компании да вземат участие в построяването на инсталацията за RDF гориво в София. Благодаря на българското държавно управление още, че реши да даде статут на стратегически вложители на южнокорейски компании.
Бойко Борисов към този момент предложи на " Хюндай " да построи Център за електро- и самостоятелни коли в България. Втора корейска компания може да влага 1,5 милиарда евро в цех за акумулатори за електрически автомобили у нас.
Бойко Борисов, министър-председател на Република България: В сферата на батериите за електрически коли, акумулаторни, смятам, че сме доста близко. Над 31 компании създават и в България елементи за " Хюндай ". Преговорите ни с " Фолскваген " и оставането на финала с Турция доста деликатно са следени тук, в Корея.
В Сеул министър председателят Бойко Борисов посети и университета " Ханкук ", където южнокорейски студенти учат български език.
Бойко Борисов, министър-председател на Република България: Засега единствено Корея дава стипендии на български студенти, само че съм уверен, че от новата година ще имаме и взаимност.
Чан Юнг, чието католическо име е Стефан, учи български език от 2 години, покорен от хубостта на България.
Чан Юнг, студент по българистика в Университета " Ханкук ", Сеул: Бил съм на Пловдив, бил съм на София и Седемте рилски езера. Всички са доста красиви. Не мога да имам вяра.
Сан Мин още се тормози да приказва на български.
Сан Мин, студент по българистика в Университета " Ханкук ", Сеул: -Можете ли да кажете нещо на български, коя е обичаната Ви българска дума? - Добре пристигнали в Корея...
България и Южна Корея подписаха и Меморандум за взаимни празнувания на 30-годишнината от определяне на дипломатическите връзки сред двете страни. Те датират от 23 март 1990 година

Двете страни се договориха още за съдействие в енергетиката по планове за възобновими енергийни източници и присъединяване на компании в общи планове. Южнокорейската нуклеарна корпорация е измежду претендентите за АЕЦ " Белене ".
 Продължава визитата на Бойко Борисов в Южна Корея Продължава визитата на Бойко Борисов в Южна Корея
Първи ден от визитата на премиера Бойко Борисов в Южна Корея. Борисов сервира венец на Националното гробище в Сеул и посети Центъра за научноизслед...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР